H1 H2 H3 H4 H5 H7 H8 H10 H11 H12 H13 H14 H15 H16 H17

Månedens Vin - Tallaro Rosso Kr. 79,- v/ køb af 6 fl. Kr. 50,-


Tallaro Brindisi DOC Riserva 2013 6Er Tal 600X600 2XVIRKELIG VANVIITIG TIL PRISEN!

 

En tæt, koncentreret og silkeblød saftbombe fra Italien lavet på de lokale druer, hvoraf en andel har fået lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene før vinifikationen, så de skrumper ind. På denne vis opkoncentreres aromastofferne, givende ekstra krop og power til vinen. Denne vintype er mest kendt fra Valpolicella i den anden ende af Italien, men fungerer altså også glimrende i syditalien!

 

Med sin store fylde, blide struktur og let sødmefulde frugt, så har Tallaro da også en profil, der klart går i retning af Amarone. Sydens sol og varme bidrager i vinen med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre.

 

Duft og smag har intense nuancer af svesker, fuldmodne brombær, kirsebær, mælkechokolade og ’varme’ krydderier i retning af kanel. Smagen er fyldig og koncentreret, men helt uden raspende garvesyre.

 

Tallaro nydes til de maskuline stegeretter, der stiller krav om power og fylde fra vinsiden, men prøv den også til en lagret, ’hård’ ost som Pecorino Sardo eller en vellagret Parmigiano eller Manchego.

 

Kan man godt lide saft og fylde, så er vinens struktur så blid, at det også går an at drikke den uden mad.

 

Er seks flasker nu nok?!!